Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Francia saláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó (mirelit) 20 dkg sárgarépa 35 dkg burgonya 10 dkg alma 1 citromból nyert citromlé só ízlés szerint bors ízlés szerint 6 ek majonéz 3 ek tejföl 2,5 dl zöldség alaplé (a zöldségek főzőleve) 20 g zselatin (nem tortazselé) 5 főtt tojás Elkészítése: Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2016.04.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 35 dkg burgonya
  • 10 dkg alma
  • 1 citromból nyert citromlé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 6 ek majonéz
  • 3 ek tejföl
  • 2,5 dl zöldség alaplé (a zöldségek főzőleve)
  • 20 g zselatin (nem tortazselé)
  • 5 főtt tojás


Elkészítése:

Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.

A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, ráborítjuk a zöldségekre és jól összekeverjük.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a főtt tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a formát.

Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

[box style=”info”]Bár, már elmúlt Húsvét, de kiválóan fel lehet vele dobni a hidegtálakat, de sült húsokhoz, akár köretként is tálalható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is