Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Franciasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter tartármártás
  • 15 dkg zöldborsó – megpárolva
  • sárgarépa
  • megpucolva
  • felkockázva
  • megpárolva
  • alma
  • megpucolva
  • felkockázva
  • savanyú uborka
  • felkockázva
  • burgonya
  • megpucolva
  • felkockázva
  • megpárolva
  • só
  • bors

Elkészítése

 A franciasaláta titka, hogy ropognia kell, vagyis a sárgarépát és a zöldborsót semmi képpen ne pároljuk túl, és igyekezzünk a burgonyát sem túlfőzni. Egyébként csak annyi dolgunk van, hogy a párolt és nyers zöldségeket keverjük össze a tartármártással, és szükség szerint sózzunk, borsozzunk.

Az elkészült franciasalátát néhány órára tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.

 

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/franciasalata/