Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás krumplisaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter tartármártás
  • 0,5 kg krumpli ( megpucolva, apróra vágva)
  • 2 fej vöröshagyma ( apróra vágva)
  • 30 dkg póréhagyma ( apróra vágva)
  • só
  • bors

Elkészítése

Először a burgonyát sós vízben főzzük meg, de ügyelünk arra, hogy ne főzzük túl. Érdemes apróbb szemű burgonyákat választani, melyeket a pucolás után csak ketté, esetleg négybe kell vágni.

Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a burgonyát és a hagymát összekeverjük a majonézzel, és fűszerezzünk.

Ha túl csípősnek, és szagosnak találnák a hagymát, akkor serpenyőben néhány másodpercig pirítsák egy nagyon kevés olajon. Így a hagyma megőrzi a nyers állapotát, de az illóolajaiból sokat veszít.

A kész hagymás krumplisalátát ezt követően hűtsük be, és néhány óráig hagyjuk, hogy az ízei összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/hagymas-krumplisalata/