Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Házi sajt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük. Ezután sűrű szitán átszűrjük. A fennmaradt sűrűjét lábasba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik. Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük.

Ezután sűrű szitán átszűrjük.

A fennmaradt sűrűjét lábasba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik.

Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban hagyjuk kihűlni.

Másnap a szilárd sajtot egy rácsra átfordítjuk és másfél-két napig (a spájzban) még érleljük, forgatjuk, mialatt egy vékony kéreg képződik a sajt felszínén.

Ezekből az összetevőkből egy 70 dekás házi finomságot kaptam.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is