Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi sajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 90 dkg zsíros vagy félzsíros túró
  • 2 liter házi tej (minimum 3,5 %-os)
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só (púpos)

Elkészítése

A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük.

Ezután sűrű szitán átszűrjük.

A fennmaradt sűrűjét lábasba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik.

Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban hagyjuk kihűlni.

Másnap a szilárd sajtot egy rácsra átfordítjuk és másfél-két napig (a spájzban) még érleljük, forgatjuk, mialatt egy vékony kéreg képződik a sajt felszínén.

Ezekből az összetevőkből egy 70 dekás házi finomságot kaptam.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/hazi-sajt-2/