Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hóemberes majonézes krumplisaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Salátához:

  • 1,5 kg burgonya
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 3 dl víz
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 2 ek cukor
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl

Díszítéshez:

  • 2 szál petrezselyem
  • 2 főtt tojás
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 közepes kovászos uborka
  • 1 közepes paradicsom


Elkészítése:

Salátához:

A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.

Elkeverjük a vizet a sóval, a cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük.

Kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.

Díszítéshez:

A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.

Az uborkát ketté szeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborkaszelet a seprű vége.

Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/hoemberes-majonezes-krumplisalata/