Elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy kihűljenek. Megpucoljuk, kettévágjuk, és a sárgájukat óvatosan kivesszük. A sonkát nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel, és simára főzzük. A besamelt hagyjuk kihűlni, majd két evőkanál ecetes tormával és az áttört tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval és borssal.
A sonkát egy evőkanál tormával és a mustárral összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek.
Elkészítés:
A kikapart paradicsomokat megtöltjük a sonkakrémmel, a félbevágott tojásokat pedig a tormakrémmel töltjük meg. A paradicsomok tetejét visszahelyezzük.
Salátalevéllel kibélelünk egy tálat, és ráhelyezzük a töltött paradicsomokat és tojásokat. Újhagymával, retekkel és salátával ízlésesen díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
