Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti reggeli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg sonka
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál ecetes torma
  • só
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt

Díszítéshez

  • saláta
  • újhagyma
  • retek

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy kihűljenek. Megpucoljuk, kettévágjuk, és a sárgájukat óvatosan kivesszük. A sonkát nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel, és simára főzzük. A besamelt hagyjuk kihűlni, majd két evőkanál ecetes tormával és az áttört tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval és borssal.

A sonkát egy evőkanál tormával és a mustárral összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek.

Elkészítés:

A kikapart paradicsomokat megtöltjük a sonkakrémmel, a félbevágott tojásokat pedig a tormakrémmel töltjük meg. A paradicsomok tetejét visszahelyezzük.

Salátalevéllel kibélelünk egy tálat, és ráhelyezzük a töltött paradicsomokat és tojásokat. Újhagymával, retekkel és salátával ízlésesen díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/husveti-reggeli/