Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti töltött tojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Apránként felengedjük a tejjel, miközben csomómentesre keverjük. A besamelt langyosra hűtjük.

A tojások kalapját óvatosan levágjuk, és a sárgájukat egy tálba kanalazzuk. A kihűlt besamelhez hozzákeverjük a tojássárgákat, sóval, borssal, mustárral és tejföllel ízesítjük. Az egészet alaposan krémesre kikeverjük.

A krémet nyomózsákba töltjük, és az üres tojásfehérjéket megtöltjük vele. A kalapokat visszahelyezzük a tojások tetejére. Ízlés szerint borsot használunk szemeknek, répából pedig kis csőröket formázunk. A tojások tetejét paradicsomszeletekkel díszítjük, hogy mutatósak legyenek.

Főtt sonkával tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/husveti-toltott-tojas/