Hozzávalók:
- 1 kg pecsenye kacsamáj
- 1 kis fej lila hagyma
- só
- bors
- majoranna
- 2-3 dl főzőtejszín
- 5 ek liba-, vagy kacsazsír
Elkészítése:
A kacsamájat alaposan megmossuk, a hártyától megtisztítjuk. A libazsírban alaposan megsütjük a kacsamájat.
Ha kész, turmixgépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannát adunk hozzá.
Elkezdjük aprítani, beledobjuk a lila hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Addig pürésítjük amíg habos, krém állaga nem lesz. Ha nem elég krémes akkor teszünk bele 1-2 evőkanál kacsazsírt is.
Őzgerinc formába folpackot teszünk, a pástétomot beleöntjük, és pár órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.