Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Kacsatepertő

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hájat átmossuk, az esetleges tokokat vagy pici tollakat kiszedegetjük és 2*2 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasba téve ráöntjük a vizet és lassú lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg elég zsírt nem enged. Nagyjából 1 óra múlva már elkezd sercegni és a hájból kicsi, falatnyi tepertők lesznek. Miután alábbhagyott a sülés, illetve a sercegés és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2019.03.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A hájat átmossuk, az esetleges tokokat vagy pici tollakat kiszedegetjük és 2*2 cm-es kockákra vágjuk.

Egy lábasba téve ráöntjük a vizet és lassú lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg elég zsírt nem enged.

Nagyjából 1 óra múlva már elkezd sercegni és a hájból kicsi, falatnyi tepertők lesznek.

Miután alábbhagyott a sülés, illetve a sercegés és kellően aranybarna színűre sültek a tepertők, elzárjuk a lángot és fémszűrővel óvatosan kiszedjük a tepertőket.

A zsírt forrón fémedénybe vagy miután visszahűlt fedeles műanyag tálba öntjük és lezárva hideg helyen (5-6 fokon) tároljuk.

A piros, ropogós tepertőket enyhén megsózva ízlés szerint hagymával, illetve szezonális zöldségekkel, főtt tojással, sült kacsamájjal, kacsazsíros kenyérrel, bármivel amit csak a fantázia elbír, frissen szervírozzuk!

Ebből a mennyiségből 4,5 liter szép sárga kacsazsírom és egy hatalmas adag tepertőm lett.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is