Hozzávalók:
Krumplisaláta:
- 1 kg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 30 dkg majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál porcukor
- 2 ek olívaolaj
Díszítés:
- 20 dkg uborka
- 1 közepes lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, porcukorral, citromlével, olajjal. Hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
Egy tálcára halmozzuk, fenyőfa alakot formázunk belőle. Vékony réteg tejföllel bekenjük. Körben kirakjuk karikára szeletelt uborkával. Ízlés szerint díszítjük vékony csíkokra vágott piros paprikával, lilahagymával és petrezselyemzölddel.