Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kaszinótojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 tojás

A besamelhez:

  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 evőkanál finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • só
  • őrölt szerecsendió
  • bors

A töltelékhez:

  • 8 tojássárgája
  • 2,5 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • bors

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük.

Amíg a tojások megfőnek, addig készítsük el a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejet és főzzük sűrűre. Tegyük félre az elkészült besamelt és hagyjuk, hogy kihűljön.

A keményre főzött tojásokat pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és a tojások sárgáját tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a besamel mártást, a majonézet és a mustárt. Keverjük ki a tölteléket, ha kell akkor, még ízesítsük sóval és borssal.

A tojáskrémet egy habzsák segítségével töltsük vissza a tojásokba.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/kaszinotojas-4/