Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Kaszinótojás, franicasaláta alapon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A franciasaláta ágyhoz: 1 kg franciasaláta alap (gyorsfagyasztott) 1 kápia paprika vagy más színes paprika 2-3 alma 5-6 apró csemegeuborka 850 g tejföl 1 nagy kanál mustár bors ízlés szerint 5 főtt tojás (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva) kevés só vagy ételízesítő A kaszinótojáshoz: 10 tojás ételízesítő szárított petrezselyemzöld kevés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
A franciasaláta ágyhoz:

  • 1 kg franciasaláta alap (gyorsfagyasztott)
  • 1 kápia paprika vagy más színes paprika
  • 2-3 alma
  • 5-6 apró csemegeuborka
  • 850 g tejföl
  • 1 nagy kanál mustár
  • bors ízlés szerint
  • 5 főtt tojás (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva)
  • kevés só vagy ételízesítő

A kaszinótojáshoz:

  • 10 tojás
  • ételízesítő
  • szárított petrezselyemzöld
  • kevés őrölt pirospaprika
  • 2 kanál tejföl


Elkészítése:

A vegyes zöldséget sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése.

Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Más esetekben nagyon ételízesítő ellenes vagyok, de ebbe én is teszek, módjával.

Hűtőbe teszem a salátát és közben keményre főzök 10 tojást. Mikor kihűlt megpucolom őket. A tojásokat hosszában kettévágom és kifejtem belőle a sárgáját külön edénybe.

A sárgáját villával szétnyomom, majd tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyemzölddel jól elkeverem. Viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit a tojás kifejtett sárgájának helyére töltök vissza.

Ezeket a közben ismét megkóstolt, esetleg újra fűszerezett franciasalátának (amit nem túl magas tálba halmozok) a tetejére fektetem úgy, hogy vigyázok, a töltött tojások ne szennyeződjenek. Petrezselyem zölddel, más, színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is