Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kemény tojás zöldborsós mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 10 dkg szalonna
  • 1 dl tej
  • 13 dkg vaj
  • 0,5 db citrom leve
  • 15 dkg konzerv zöldborsó
  • bors
  • só

Elkészítése

Főzzünk keményre 8 db tojást.

10 dkg szalonnát vágjunk vékony szeletekre, forró serpenyőben pirítsuk meg, majd szedjük ki, és papírtörlőn csepegtessük le. Vízgőz fölött főzzünk sűrűre 1 dl tejet, 13 dkg vajat és 2 tojássárgáját.

Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és citromlével, majd keverjük hozzá a borsót. A kemény tojásokat pucoljuk meg, és hosszában vágjuk ketté.

A pirított szalonnaszeletek nagy részét tegyük egy jénai tál aljára, rakjuk rá a fél tojásokat, és az egészet öntsük le a borsós mártással.

A tetejét a maradék szalonnaszeletekkel díszítsük. Jól lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/kemeny-tojas-zoldborsos-martasban/