Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásszal töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • karaj
  • kolbász
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A karajt jól mossuk át, éles késsel a közepét vágjuk be.

A kolbászról húzzuk le a bőrét és, hogy jól be tudjuk a karajba tölteni, előtte én fagyasztóba szoktam, tenni. Elég fél órára, majd beletesszük a karaj nyílásába. Sózzuk, borsozzuk, egyéb kedvenc fűszerekkel jól bedörzsöljük (én petrezselymet is szórtam rá).

Egy jénai edénybe öntünk kevés vizet, beletesszük a karajt, amit jól meglocsolunk olajjal.

Alufóliával szorosan lefedjük, majd 200 fokos sütőben kb 1,5-2 óráig puhítjuk. A végén levehetjük a fóliát hogy, megpiruljon kicsit a teteje.

Ha elkészült, fontos, hogy pár óra elteltével szeleteljük, vagy másnap, mert akkor nem esnek szét a szeletek.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/kolbasszal-toltott-karaj-2/