Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró (én most sima tehéntúróból készítettem, de lehet felesben is)
- 1 kis fej lilahagyma
- só, bors
- 1 kiskanál dijoni mustár
- őrölt köménymag ízlés szerint
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2-3 ek tejföl
- 10 dkg sajtkrém
- 2-3 ek vajkrém (elhagyható)
- 20-25 dkg szeletelt trappista sajt
Elkészítése:
Egy tálban összetörjük a túrót, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, majd ízlés szerint a többi fűszert is.
Én krémesebben szeretem ezért tettem bele vajkrémet, sajtkrémet és tejfölt is. Amikor jól elkevertük a körözöttet megtöltjük a sajtszeleteket.
A felénk eső oldalára csíkban kiadagoljuk a krémet és feltekerjük. Ha nagyon precízen akarjuk csinálni akkor egy habzsákból is kinyomhatjuk.