Elkészítése
A főtt tojásokat, az uborkát, a sonkát és a paprikát feldaraboljuk, majd egy tálba tesszük.
A mártáshoz a nyers tojást a tejföllel, sóval, borssal és kevés majonézzel simára keverjük, ügyelve arra, hogy ne legyen túl híg.
A húsleveskockát 2-3 dl vízben felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzákeverjük a zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Amikor a keverék már nem forró, hozzáöntjük a tojásos-majonézes mártáshoz, majd az egészet összekeverjük az előkészített hozzávalókkal.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és beleöntjük a masszát. Hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át dermesztjük. Amikor teljesen megdermedt, szeletelve tálaljuk.
