Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mennyei Vendégváró recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db keményre főtt tojás
  • pár db ecetes uborka
  • 20 dkg sonka
  • 1 nagy tv paprika

Mártáshoz

  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • kevés majonéz
  • só
  • bors

Zselatinhoz

  • 1 csomag zselatinpor
  • 1 db húsleves kocka

Elkészítése

A főtt tojásokat, az uborkát, a sonkát és a paprikát feldaraboljuk, majd egy tálba tesszük.

A mártáshoz a nyers tojást a tejföllel, sóval, borssal és kevés majonézzel simára keverjük, ügyelve arra, hogy ne legyen túl híg.

A húsleveskockát 2-3 dl vízben felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzákeverjük a zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Amikor a keverék már nem forró, hozzáöntjük a tojásos-majonézes mártáshoz, majd az egészet összekeverjük az előkészített hozzávalókkal.

Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és beleöntjük a masszát. Hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át dermesztjük. Amikor teljesen megdermedt, szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/mennyei-vendegvaro/