Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsánkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek majonéz
  • só
  • őrölt bors


Elkészítése:

A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütjük, forgatva, hogy körbe szenesre piruljon.

Még melegen lehúzzuk a héját, levágjuk a szárát, és a felesleges levet lecsorgatjuk.

Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágjuk. (Én erre a célra a kerámia késemet használom.)

Belereszeljük a hagymát a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a majonézt, és alaposan kikeverjük.

Legalább egy órán át a hűtőben állni hagyjuk, majd pirítós kenyérre kenve, paradicsommal díszítve fogyasztjuk.

[box style=”info”]Érdemes idényben olcsón beszerezni nagyobb mennyiséget, ha van lehetőség szabad tűzön megsütni, mert így lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A megsütött és megtisztított padlizsánt a felhasználásnak megfelelő adagokban lefagyasztva tárolhatjuk. Az így előkészített padlizsánt felengedve igen gyorsan elkészíthetjük kedvenc padlizsánkrémünket.[/box]

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/padlizsankrem-5/