Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes tonhalrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 tojás
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • 80 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Töltelék

  • 3 főtt tojás
  • 250 g mascarpone
  • 1 doboz tonhalkonzerv (80 g)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Petrezselyem zselé

  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl víz
  • 7 g étkezési zselatin
  • 30 ml víz
  • bors
  • só

Elkészítése

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A piskótához a tojásokat a sóval fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevertzöld lisztet, hozzáadjuk a petrezselymet és az egészet óvatosan összekeverjük.

A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.

A zseléhez a petrezselyemnek a levelét a vízzel összeturmixoljuk, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.

Egy 15*15 cm-es edényt kibélelünk folpackkal, beleöntjük a zselét és hűtőbe tesszük dermedni.

A töltelékhez a tojást és a tonhalat késes aprítóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a mustárt és ízlés szerint ízesítjük.

A krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát, feltekerjük, majd bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben pár órán át, de legjobb egy éjszaka dermesztjük.

A petrezselyemzseléből csillagokat vagy más ünnepi motívumot szúrunk és a roládra helyezzük. Sült húsok, vagdaltak mellé kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/petrezselymes-tonhalrolad/