Hozzávalók:
- 15 dkg selyemsonka (vagy tetszés szerint más felvágott)
- 3 főtt tojás
- 30 dkg trappista sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 1 db lilahagyma
- 2 csokor petrezselyem
- 1 ek mustár
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük, majd a megpucoljuk.
A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felvágjuk apróra. (ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felvágni). Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
A sajtot mikróba tesszük kb 5 percre, ha megolvadt a gyúródeszkára teszünk folpackot és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.