Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 9 szelet sajt (az ömlesztett nem jó hozzá!)
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 2 darab savanyú uborka
  • 2 főtt tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg tejszínes sajt
  • 10 dkg sonka
  • só
  • bors

Elkészítése

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, majd ecsettel kissé kikenjük olajjal. Beletesszük a sajtot 3*3-as elrendezésben úgy, hogy a szélei kissé fedjék egymást.

Betoljuk a tepsit a sütőben 3-5 percre, csak annyira, hogy a sajt összeolvadjon.

A tojásokat meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd az uborkával és a sonkával együtt nagyon apróra összevágjuk.

A puha vajat és a sajtkrémet összekverjük, majd belekeverjük az apróra vágott paprikát, uborkát, tojást és a sonkát is és sót, borsot adunk hozzá. Az egészet jól összekeverjük.

Az így kapott krémet a sajtra kenjük, úgy, hogy az egyik szélén hagyjunk kb 1-1,5 cm-es sávot. Feltekerjük, majd a sütőpapírba csomagolva 2-3 órára hűvös helyre tesszük.

Éles késsel szeletekre vágjuk és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sajtkremes-sajttekercs/