Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes sonkás szendvics, sajtos piskótával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 5 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 marék reszelt parmezán

Krémhez

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg sajtkrém
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • apróra vágott snidling
  • 20 dkg sonka

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgákat habosra keverjük a sóval.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojássárgájába belekeverjük a hab 1/3-ad részét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a parmezánt és fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A maradék habot is hozzáforgatjuk.

Egy nagy gáztepsit (38*44 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elkenjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.

A krémhez a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.

Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük, majd addig keverjük, amíg elolvad benne. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is.

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán az elkészített sajtkrémet is hozzáadjuk, végül hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát is.

A kihűlt tésztát 3 egyforma nagyságú lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük sajtkrémmel, megrakjuk sonkával, ismét sajtkrémet kenünk rá. Megismételjük a következő lappal. Ha van időnk akkor 1-2 órára hűtőbe rakjuk, de azonnal is szeletelhetjük, téglalap vagy háromszög formára, ahogy tetszik.

A maradék krémmel és sonkával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sajtkremes-sonkas-szendvics-sajtos-piskotaval/