Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-gombás csirkerolád hidegtál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkecomb filé
  • 1 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Töltelékhez

  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 szelet kápia paprika
  • 1 üveg gomba (egész)

Elkészítése

A csirkecomb filéből egy keskeny szeletet félretesszünk a többit körömnyi kockákra vágjuk, hozzáadjuk a sót, a fokhagymát, a borsot, a köményt és a felaprított petrezselyemzöldet, alaposan összekeverjük, ezután 1 órára félretesszük.

Ezalatt a sajtot 1*1 cm-es kockákra, a kápia paprika hasábot és a fennmaradt combfilét keskeny csíkokra vágjuk, a gombafejeket a levétől leszűrjük.

A fűszeres húst apró lyukú tárcsán ledaráljuk.

Egy nagyobb sütőfóliát leterítünk, 1,5 cm vastagon elosztva a húst elsimítjuk rajta, a tetejére tesszük a húscsíkokat, a paprikát, a sajtkockákat és a gombát. A tenyerünkkel óvatosan rálapítunk, hogy a töltelék kissé belenyomódjon és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit szorosra csavarjuk és sütőlemezre tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben kétszer-háromszor átforgatva 3,5 órán át sütjük.

Ha elkészült tálcára tesszük és 20-25 perc pihentetés után lefejtjük róla az alufóliát. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Szendvicsekbe, hidegtálra kitűnő!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sajtos-gombas-csirkerolad-hidegtal/