Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 1,5 l forró víz

Töltelék:

  • 4 főtt tojás
  • 20 dkg gépsonka
  • só
  • pici bors
  • tejföl


Elkészítése:

Egy edényben forraljunk fel 1,5 liter vizet. Ha forr, zárjuk el alatta a lángot, és helyezzük bele a sajtot 20 percre. (Az idő fontos, hogy ne puhuljon túl a sajt, különben ragadni fog!)

Amíg a sajt a vízben van, készítsük el a tölteléket: a sonkát a főtt tojásokkal daráljuk le. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes tölteléket kapjunk.

A sajtot emeljük ki a vízből, töröljük szárazra, és deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel szorosan. Tegyük hűtőbe pár órára.

[box style=”info”]Kitűnő reggeli, vacsora, vagy hidegtálra is tehetjük, ha partit rendezünk.

Más töltelékkel is készíthetjük, pl. körözöttel, kolbászos-tömlős sajtos, ki mit szeret.[/box]

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sajttekercs-3/