Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 16 szelet sajt (lapkasajt)
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 9 szelet gépsonka
  • 100 g tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 6 tojás
  • 15 dkg vaj (puha)
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

Elkészítése

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és a sárgáját kkivesszük.

A sárgájához jozzáadjuk a mustárt, a vajat, a sót és villával jól összenyomkodjuk, kikeverjük.

A fehérjét apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a tömlős sajtot, a petrezselymet, a sót, a borsot és az egészet alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral a tepsit (30*33 cm) kibéleljük, kevés olajjal megkenjük és a sajt szeleteket rátesszük úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Utána előmelegített sütőbe tesszük 180 fokra kb 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).

Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz majd feltekerni).

A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb 5-6 cm). Erre pedig rátesszük a gépsonka szeleteket. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm). A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Folpackkal letakarjuk és a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sajttekercs-6/