Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Sonkás sajttekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkás sajttekercs hidegtálra vagy vendégvárónak is ideális előétel. A sajtlapokból készített alapra tojásos-sajtos krém és gépsonka kerül, majd feltekerve hűtve szeleteljük. Könnyen elkészíthető, mutatós és laktató falat.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szandy0111
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymás mellé fektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk a reszelt trappistasajttal, majd 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, éppen csak annyira, hogy a sajt összetapadjon.

A tojásokat keményre főzzük, majd a sárgákat és a fehérjéket különválasztjuk. A tojásfehérjét apróra vágjuk, a petrezselyemmel összekeverjük, majd a sajtkrémhez adjuk. Sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgákat a vajjal és a mustárral kikeverjük, ezt is enyhén fűszerezzük.

A sajtlapokra először a tojásfehérjés-sajtos krémet kenjük, erre fektetjük a sonkaszeleteket, majd a tojássárgás krémet simítjuk a tetejére. Az egészet óvatosan feltekerjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, majd éles késsel szeleteljük. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp

A krémbe apróra vágott csemegeuborkát vagy paprikát is keverhetünk, így frissebb, pikánsabb ízt kap. A tekercset készíthetjük füstölt sajtból is, ha karakteresebb ízre vágyunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is