Elkészítése
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymás mellé fektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk a reszelt trappistasajttal, majd 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, éppen csak annyira, hogy a sajt összetapadjon.
A tojásokat keményre főzzük, majd a sárgákat és a fehérjéket különválasztjuk. A tojásfehérjét apróra vágjuk, a petrezselyemmel összekeverjük, majd a sajtkrémhez adjuk. Sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgákat a vajjal és a mustárral kikeverjük, ezt is enyhén fűszerezzük.
A sajtlapokra először a tojásfehérjés-sajtos krémet kenjük, erre fektetjük a sonkaszeleteket, majd a tojássárgás krémet simítjuk a tetejére. Az egészet óvatosan feltekerjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, majd éles késsel szeleteljük. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp
A krémbe apróra vágott csemegeuborkát vagy paprikát is keverhetünk, így frissebb, pikánsabb ízt kap. A tekercset készíthetjük füstölt sajtból is, ha karakteresebb ízre vágyunk.

