Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Sonkás sajttekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg edami sajt 20 dkg margarin 1 doboz háromszög sajt 25 dkg sonka (kocka alakú) 2 tojás 1 csokor petrezselyemzöld só, bors, mustár (ízlés szerint) Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük. Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 adag
Beküldte: 2016.04.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg edami sajt
  • 20 dkg margarin
  • 1 doboz háromszög sajt
  • 25 dkg sonka (kocka alakú)
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, mustár (ízlés szerint)


Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük.

Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne. Addig elkészítjük a krémeket.

1. krém:

Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.

2. krém:

Felaprítjuk a petrezselymet, a tojást és a maradék(10 dkg) margarinnal összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük, mustár, só és bors hozzáadásával.

Összeállítás:

20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.

Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem), majd feltekerjük.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.

[box style=”info”]Önálló fogásként,de húsokhoz is kiváló.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is