Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet lapka sajt
  • 10 szelet gépsonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • só
  • fehérbors

Elkészítése

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymás mellé fektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk a reszelt trappistasajttal, majd 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, éppen csak annyira, hogy a sajt összetapadjon.

A tojásokat keményre főzzük, majd a sárgákat és a fehérjéket különválasztjuk. A tojásfehérjét apróra vágjuk, a petrezselyemmel összekeverjük, majd a sajtkrémhez adjuk. Sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgákat a vajjal és a mustárral kikeverjük, ezt is enyhén fűszerezzük.

A sajtlapokra először a tojásfehérjés-sajtos krémet kenjük, erre fektetjük a sonkaszeleteket, majd a tojássárgás krémet simítjuk a tetejére. Az egészet óvatosan feltekerjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, majd éles késsel szeleteljük. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp

A krémbe apróra vágott csemegeuborkát vagy paprikát is keverhetünk, így frissebb, pikánsabb ízt kap. A tekercset készíthetjük füstölt sajtból is, ha karakteresebb ízre vágyunk.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sonkas-sajttekercs/