Elkészítése
A töltelékek elkészítése
Először megfőzzük a tojásokat, majd lereszeljük őket vagy villával összetörjük. A tojásos krémet mustárral ízesítjük, és sóval, borssal fűszerezzük. A sonkát ledaráljuk, és elkeverjük a tormával, így készítve el a másik tölteléket.
A sajt nyújtása és töltése
A sajtot mikróban vagy forró vízben megolvasztjuk, amíg nyújthatóvá válik. Ezt követően téglalap alakúra nyújtjuk a sajtot, és először a sonkás krémet kenjük rá, majd a tojásos krémet rétegezzük a tetejére.
A felgöngyölés és hűtés
Óvatosan felgöngyöljük a sajtot, majd szorosan alufóliába csomagoljuk. A kész tekercset 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, így könnyen szeletelhető lesz.
Tálalás
Ez a recept remek módja a maradék sonka és főtt tojás felhasználásának, különösen húsvét után. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
