Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás, tojáskrémes sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg sonka (vagy főtt, füstölt tarja )
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál torma
  • só
  • őrölt fehérbors

Elkészítése

A töltelékek elkészítése

Először megfőzzük a tojásokat, majd lereszeljük őket vagy villával összetörjük. A tojásos krémet mustárral ízesítjük, és sóval, borssal fűszerezzük. A sonkát ledaráljuk, és elkeverjük a tormával, így készítve el a másik tölteléket.

A sajt nyújtása és töltése

A sajtot mikróban vagy forró vízben megolvasztjuk, amíg nyújthatóvá válik. Ezt követően téglalap alakúra nyújtjuk a sajtot, és először a sonkás krémet kenjük rá, majd a tojásos krémet rétegezzük a tetejére.

A felgöngyölés és hűtés

Óvatosan felgöngyöljük a sajtot, majd szorosan alufóliába csomagoljuk. A kész tekercset 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, így könnyen szeletelhető lesz.

Tálalás

Ez a recept remek módja a maradék sonka és főtt tojás felhasználásának, különösen húsvét után. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sonkastojaskremes-sajttekercs/