Elkészítése
Másfél deciliter vízben felforraljuk a húsleveskockát, majd még melegen hozzákeverjük a zselatint. Ezután beleforgatjuk a kockára vágott uborkát, sárgarépát, a zöldborsót, a kukoricát, néhány szelet kockára vágott sonkát és 2 darab felkockázott főtt tojást.
Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd sóval és borssal ízesítjük.
Egy kerek tálat kibélelünk gépsonka-szeletekkel, majd beleöntjük a majonézes keverék felét. A megmaradt főtt tojásokat félbevágjuk, és elosztjuk a tetején, ezután ráöntjük a keverék másik felét.
A tetejét ismét sonkaszeletekkel borítjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt a formából kiborítjuk és szeletelve kínáljuk.
Tipp
A töltelékbe tehetünk apróra vágott főtt csirkemellet vagy pulykamellet is, így még tartalmasabb lesz. Díszíthetjük friss petrezselyemmel, és friss bagettel kínálva hidegtál részeként igazán mutatós.

