Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Sonkatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkatorta egy hideg sós finomság, amely látványos és ízletes fogás ünnepi alkalmakra. A majonézes-zöldséges töltelék és a sonkaszeletek rétegezése különleges megjelenést ad neki, így hidegtálak központi eleme lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Másfél deciliter vízben felforraljuk a húsleveskockát, majd még melegen hozzákeverjük a zselatint. Ezután beleforgatjuk a kockára vágott uborkát, sárgarépát, a zöldborsót, a kukoricát, néhány szelet kockára vágott sonkát és 2 darab felkockázott főtt tojást.

Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd sóval és borssal ízesítjük.

Egy kerek tálat kibélelünk gépsonka-szeletekkel, majd beleöntjük a majonézes keverék felét. A megmaradt főtt tojásokat félbevágjuk, és elosztjuk a tetején, ezután ráöntjük a keverék másik felét.

A tetejét ismét sonkaszeletekkel borítjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt a formából kiborítjuk és szeletelve kínáljuk.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott főtt csirkemellet vagy pulykamellet is, így még tartalmasabb lesz. Díszíthetjük friss petrezselyemmel, és friss bagettel kínálva hidegtál részeként igazán mutatós.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is