Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg gépsonka (szeletelt )
  • 1 kis tubus majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 6 db keményre főtt tojás
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db savanyú uborka
  • 1 doboz kukorica
  • 15 dkg zöldborsó

Elkészítése

Másfél deciliter vízben felforraljuk a húsleveskockát, majd még melegen hozzákeverjük a zselatint. Ezután beleforgatjuk a kockára vágott uborkát, sárgarépát, a zöldborsót, a kukoricát, néhány szelet kockára vágott sonkát és 2 darab felkockázott főtt tojást.

Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd sóval és borssal ízesítjük.

Egy kerek tálat kibélelünk gépsonka-szeletekkel, majd beleöntjük a majonézes keverék felét. A megmaradt főtt tojásokat félbevágjuk, és elosztjuk a tetején, ezután ráöntjük a keverék másik felét.

A tetejét ismét sonkaszeletekkel borítjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt a formából kiborítjuk és szeletelve kínáljuk.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott főtt csirkemellet vagy pulykamellet is, így még tartalmasabb lesz. Díszíthetjük friss petrezselyemmel, és friss bagettel kínálva hidegtál részeként igazán mutatós.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/sonkatorta/