Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt fűszerkömény
- olaj
- 1,5 kg burgonya
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- salátalevél
- szemes bors (süni szeme)
- paradicsom (süni orra)
Elkészítése:
A húst a zsemlemorzsával, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.
A masszából gombócot formázunk és forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Ezután egy tálcára salátaleveleket helyezünk és a püréből megformázzuk a süni testét. A süni szemét szemes borsból, az orrát paradicsomból alakítjuk ki.
Ezután a fasírt golyókat rápakoljuk a burgonya alapra és kész is a süni.