Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Svéd hidegtál torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: toast kenyér (nagy szeletű) francia saláta sonka és főtt füstölt tarja (vékony szeletek) halpástétom (hozzávalók lentebb) Halpástétomhoz: 4 olajos halkonzerv citrom 25 dkg vaj/margarin kevés tejföl só bors Díszítéshez ötletek: pirított bacon kocka sonka olajbogyó paradicsom paprika uborka narancs petrezselyemzöld citrom Elkészítése: Kezdjük a halpástétommal, melyet akár előző este is összeállíthatunk. A halról leöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Haidel
Beküldte: 2015.03.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • toast kenyér (nagy szeletű)
  • francia saláta
  • sonka és főtt füstölt tarja (vékony szeletek)
  • halpástétom (hozzávalók lentebb)

Halpástétomhoz:

  • 4 olajos halkonzerv
  • citrom
  • 25 dkg vaj/margarin
  • kevés tejföl
  • bors

Díszítéshez ötletek:

  • pirított bacon kocka
  • sonka
  • olajbogyó
  • paradicsom
  • paprika
  • uborka
  • narancs
  • petrezselyemzöld
  • citrom


Elkészítése:

Kezdjük a halpástétommal, melyet akár előző este is összeállíthatunk. A halról leöntjük a levét, összetörjük egy villával, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat/margarint, a citrom kifacsart levét. Botmixerrel összedolgozzuk (ennek hiányában villával/kézzel). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és egy kevés tejfölt adunk hozzá. (Ne sokat, mert a pástétomnak sűrűnek kell maradnia.) Elkeverjük, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

A torta összeállítása:

Egy tálcára elhelyezzük a kenyérszeleteket szorosan egymás mellé, és elkezdjük megkenni a halpástétommal, majd a francia salátával. Szépen rétegezzük: egy ilyen egy olyan.

Amikor úgy gondoljuk, hogy már jó magas a tortánk, akkor a tetejét halpástétommal lezárjuk, befedjük a sonkával meg a főtt, füstölt tarjával. Újból megkenjük pástétommal, de most már mindenhol: tetejét és oldalait is. Mehet rá a salátalevél, hogy jól ráragadjon, ezután pedig lehet díszíteni kedvünk szerint.

Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe min 4-5 órára, hogy jól összeálljon.

Sztori:

Sziasztok. Most egy svéd különlegességet fogok megosztani veletek. Hidegtál torta. Ennek a tortának van egy kis sztorija. Volt szerencsém személyesen meg kóstolni a svéd konyhát mivel ott dolgoztam. Ezt a tortát is ott ismertem meg méghozzá úgy, hogy ahol dolgoztam a svéd villanyszerelők miatt túlóráznunk kellet igaz nem sokat, de volt egy hibájuk és ezt korrigálni kellet. Emiatt másnap a svéd villanyszerelők főnöke hozott nekünk egy hidegtál tortát, szép gesztus volt tőle. Amikor megláttam a tortát az állam leeset mondtam is a srácoknak haza megyek, és ezt megcsinálom a családnak, így is történt, el volt ájulva mindenki főleg az anyukám azt mondta lassan leckét kell vennie tőlem olyan finomságokkal, halmozom el. Nos, eredetileg a svédek rák pástétomot használtak a tortához, de mivel nálunk nem nagyon lehet kapni, és ha lehet is, akkor arany árba mérik, így maradt a sima halpástétom, amit én csináltam házilag. Ahhoz hogy jó gazdag legyen e torta én belevittem a szeletek közé francia salátát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Haidel
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is