Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Tavaszi tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk. A sárgarépát, a krumplit és a zöldborsót apró kockákra vágjuk, majd külön-külön, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A kihűlt zöldségeket és az almát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

Díszítés

Elkészítése

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk. A sárgarépát, a krumplit és a zöldborsót apró kockákra vágjuk, majd külön-külön, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével, hogy ne barnuljon meg.

A kihűlt zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval és borssal elkeverjük, ízlés szerint bátran fűszerezzük, hogy megfelelően ízes legyen. A mártást hozzákeverjük a zöldségekhez.

A húslevesben a zselatint alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett feloldjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a zselatinos levet a majonézes-zöldséges keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, úgy, hogy a fólia szélei túlnyúljanak a forma peremén. A salátakeverék felét a forma aljába simítjuk, majd sorban beletesszük a kemény tojásokat. A tojásokat befedjük a saláta másik felével, és a fólia széleit ráhajtjuk a tetejére. A formát finoman az asztalhoz ütögetjük, hogy a saláta egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak benne légbuborékok.

A formát legalább 5 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a saláta megfelelően megdermedjen. Tálalás előtt a formát a tálalótálra borítjuk, és óvatosan eltávolítjuk a fóliát. A salátát tetszés szerint piros kaliforniai paprikával és friss petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is