Elkészítése
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk. A sárgarépát, a krumplit és a zöldborsót apró kockákra vágjuk, majd külön-külön, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével, hogy ne barnuljon meg.
A kihűlt zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval és borssal elkeverjük, ízlés szerint bátran fűszerezzük, hogy megfelelően ízes legyen. A mártást hozzákeverjük a zöldségekhez.
A húslevesben a zselatint alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett feloldjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a zselatinos levet a majonézes-zöldséges keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, úgy, hogy a fólia szélei túlnyúljanak a forma peremén. A salátakeverék felét a forma aljába simítjuk, majd sorban beletesszük a kemény tojásokat. A tojásokat befedjük a saláta másik felével, és a fólia széleit ráhajtjuk a tetejére. A formát finoman az asztalhoz ütögetjük, hogy a saláta egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak benne légbuborékok.
A formát legalább 5 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a saláta megfelelően megdermedjen. Tálalás előtt a formát a tálalótálra borítjuk, és óvatosan eltávolítjuk a fóliát. A salátát tetszés szerint piros kaliforniai paprikával és friss petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

