Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 35 dkg burgonya
  • 10 dkg alma
  • citromlé
  • só
  • bors
  • 6 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl húsleves
  • 20 g zselatin
  • 5 db tojás

Díszítés

  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk. A sárgarépát, a krumplit és a zöldborsót apró kockákra vágjuk, majd külön-külön, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével, hogy ne barnuljon meg.

A kihűlt zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval és borssal elkeverjük, ízlés szerint bátran fűszerezzük, hogy megfelelően ízes legyen. A mártást hozzákeverjük a zöldségekhez.

A húslevesben a zselatint alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett feloldjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a zselatinos levet a majonézes-zöldséges keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, úgy, hogy a fólia szélei túlnyúljanak a forma peremén. A salátakeverék felét a forma aljába simítjuk, majd sorban beletesszük a kemény tojásokat. A tojásokat befedjük a saláta másik felével, és a fólia széleit ráhajtjuk a tetejére. A formát finoman az asztalhoz ütögetjük, hogy a saláta egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak benne légbuborékok.

A formát legalább 5 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a saláta megfelelően megdermedjen. Tálalás előtt a formát a tálalótálra borítjuk, és óvatosan eltávolítjuk a fóliát. A salátát tetszés szerint piros kaliforniai paprikával és friss petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/tavaszi-tekercs-zsuzsatol/