Hozzávalók:
- 10 db főtt tojás
- 6 ek majonéz
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál mustár
- 1 közepes lilahagyma
- 10 dkg párizsi
- 5 dkg sajt
- 1 kis db sárgarépa
Elkészítése:
A főtt tojásokat felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, meghintjük a fűszerpaprikával, majd megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A krémet egy tányérra halmozzuk.
Egy-egy szelet párizsi lesz a nyuszi feje és a teste. 1 szelet párizsiból kisebb köröket vágunk, ez lesz a nyuszi tappancsa és a keze. Kisebb cikket vágunk a füléhez. Sajtszelet lesz a pofija.
Sárgarépaszeletből lesz a répa, amit a kezében tart. Uborkacsík a bajusza, olajbogyó a szeme.