Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Töltött bagett vegetáriánusoknak is

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 bagett 500 g franciasaláta vagy mexikói saláta zöldségkeverék 1 kaliforniai paprika 1 fej lilahagyma, 1 szál szárzeller 2-3 csemege uborka kis csokor petrezselyemzöld 50 g light margarin 100 g reszelt sajt só őrölt bors kevés tej szükséges a bagettek levágott végeinek beáztatásához Elkészítése: A színes paprikát, a lilahagymát és a szárzellert apró kockákra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 bagett
  • 500 g franciasaláta vagy mexikói saláta zöldségkeverék
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma,
  • 1 szál szárzeller
  • 2-3 csemege uborka
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 50 g light margarin
  • 100 g reszelt sajt
  • őrölt bors
  • kevés tej szükséges a bagettek levágott végeinek beáztatásához


Elkészítése:

A színes paprikát, a lilahagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a margarint, a megsózott paprika, a hagyma és zeller keverékét, megborsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagett végeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot.

Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük. Ha nagyon összeállt, kevés margarint még adhatunk hozzá. Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk

A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele. Minden töltéskor, a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék az aljára tömörödjön.

Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni. Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik és mire vendégeink megérkeznek 1-1,5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.

[box style=”info”]A reszelt sajt nagyon fontos alkotó elem, mert kihűlve szilárdítja a tölteléket, bármelyik általam ajánlott, vagy más masszát használunk. Baráti rendezvények, ünnepek kedvelt vendégvárója a töltött bagett, ami garantáltan el fog fogyni, növelve a rendezvény sikerét, a vendéglátó büszkeségét.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is