Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Töltött dagadó hidegtálon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. 1 kg-os sertésdagadó Töltelék: 6 db csirke felsőcomb filé 1 nagy vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 db tojás 1 tk fűszerpaprika 1 kk őrölt bors 1 csokor metélőpetrezselyem 1 tk darált sózott tvpaprika vagy pirosarany 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna só ízlés szerint Páchoz: 1 ek mustár 2 ek étolaj 1 kk zúzott […]

Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.08.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg-os sertésdagadó

Töltelék:

  • 6 db csirke felsőcomb filé
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 csokor metélőpetrezselyem
  • 1 tk darált sózott tvpaprika vagy pirosarany
  • 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
  • só ízlés szerint

Páchoz:

  • 1 ek mustár
  • 2 ek étolaj
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk só vagy ételízesítő

Spárga és tű vagy hústű, esetleg kihegyezett hurkapálca

Elkészítése:

A csirkecombokat a füstölt szalonnával és a 2 féle hagymával együtt ledaráljuk.

Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd jól összekeverjük és félretesszük.

A dagadót egy vékony pengéjű hegyes, éles késsel felszúrjuk – ha nem megy, kérjük meg a hentest!

Megtöltjük a dagadót a fasírt hússal és bevarrjuk, vagy szorosan összetűzzük a nyílást.

A páchoz az anyagokat összekeverjük és bedörzsöljük vele a töltött hús mindkét oldalát, majd lefedve legalább fél órára (de egy éjszakára is lehet) betesszük a hűtőbe.

Egy vízzel kiöblített tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, köré öntünk kb. 1 dl vizet, lezárjuk a tetejét (vagy lefedjük alufóliával) és 200 fokon pároljuk legalább 80 percet, azalatt egyszer óvatosan átfordítjuk!

Miután kellően átpuhult és átsült a töltött hús, levesszük a fóliát és további 25-30 percig sütjük 190 fokon ha lehet légkeveréssel, mialatt gyönyörűen megpirul a felülete.

Óvatosan tálcára tesszük és 15-18 perc pihentetés után szeletelhető!

Bármilyen sültekhez illő körettel kiváló, nálunk ez esetben felvágottakat, szalámit helyettesít!

Árban ugyanott van, viszont garantáltan elfogy, finom és laktató hidegtál alap!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is