Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tormakrémes sonkatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 16 szelet gépsonka
  • 1 kis üveg ecetes torma
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • só
  • őrölt fehérbors
  • cukor (ízlés szerint )
  • 50 dkg franciasaláta

A díszítéshez

  • fodros saláta
  • paradicsom
  • uborka
  • póréhagyma
  • lilahagyma
  • csemegeuborka

Elkészítése

Besamelmártás:

Egy lábasban 10 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. A rántást fokozatosan felengedjük a forró tejjel, miközben habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Addig főzzük, amíg sűrű, sima mártást nem kapunk.

A besamelt hagyjuk kihűlni, majd alaposan kikeverjük a maradék 10 dkg vajjal és az ecetes tormával. Sóval, fehér borssal és ízlés szerint egy kevés cukorral ízesítjük.

Sonkatekercsek:

A sonkaszeletek szélére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és szorosan felgöngyöljük. A franciasalátát egy tálra terítjük, és a kész sonkatekercseket a saláta tetejére helyezzük.

Díszítés:

A tálat ízlés szerint feldíszítjük a felszeletelt paradicsommal, kígyóuborkával, póréhagyma- és lila hagymakarikákkal, valamint csemegeuborkával.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/tormakremes-sonkatekercs/