Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • chilipehely ízlés szerint
  • bacon

Salátához

  • 1 doboz vörös babkonzerv
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 db pritamin paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • só
  • öntet (víz, borecet, só, cukor ízlés szerint)

Szószhoz

  • 1,5 dl ketchup
  • 1 db chili paprika

Elkészítése

A kolbászról lehúzzuk a bőrét, egy keverőtálba tesszük és villával szétnyomkodjuk.

Ezután hozzáadjuk a tojást, kevés zsemlemorzsát és a chilit. Jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk. Baconbe burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és kiolajozott tepsibe rakjuk.

200 °C-on kb 20-25 perc alatt megsütjük.

A salátához a lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát egy tálban összekverjük.

Elkészítjük a salátalevet a vízből, borecetből a sóval és a cukorral, majd meglocsoljuk vele a zöldséget.

A sült húsgombócokat tarka salátával és a csípős szósszal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/tuzes-husgombocok-mexikoi-salataval-csipos-szosszal/