Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virág díszítésű sonkasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt, füstölt sonka
  • 30 dkg burgonya
  • 1 darab alma
  • 3 db ecetes uborka
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 dl tartármártás
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 3 db főtt tojás

Díszítéshez

  • 3 db lapka sajt
  • 1 szál sárgarépa
  • fodros petrezselyemzöld
  • 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítése

A sonkát, a főtt tojást, a megpucolt főtt burgonyát, a meghámozott almát és az ecetes uborkát kis kockákra vágjuk. Ezeket egy nagy tálba tesszük.

Hozzáadjuk a tartármártást, a mustárt és az őrölt borsot, majd alaposan összekeverjük. Az elkészült salátát egy szép tálba simítjuk, és a tetejét vékony réteg tejföllel bevonjuk.

A díszítéshez a lapka sajtok sarkait egymás felé hajtjuk, hogy virágformát kapjunk. A virág közepébe egy vékony sárgarépa-csíkot helyezünk. Az így elkészített sajtvirágokat a saláta tetejére helyezzük. A fodros petrezselyemmel körbedíszítjük a tálat.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/virag-diszitesu-sonkasalata/