Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszpikos, csípős kukoricasaláta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g csilis kukoricakonzerv
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csapott ek mustár
  • 1 ek tejföl
  • só
  • frissen őrölt bors
  • néhány levél friss petrezselyemzöld
  • 1 csomag színtelen zselatinpor
  • 0,5 l húsleves alaplé


Elkészítése:

A zselatint a húslevessel elkeverjük, majd a használati utasítás szerint kicsit felfőzzük, de nem forraljuk!

Egy nagyobb lapos tányérba 4-5 mm vastagon elterítjük a zselatin kisebb részét. Hűtőbe tesszük.  (Ezt díszítésre fogjuk használni.)

A csilis kukoricát összekeverjük a mustárral, a tejföllel, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, valamint a felaprított petrezselyemzölddel és a felkarikázott újhagymával is elkeverjük. Hozzákeverjük a feloldott zselatint is.

Beletölthetjük formákba, vagy kisebb tálkákba is, amiket hosszabb hűtés után a forma oldalait kívülről meleg vízbe mártva kifordítunk a tálaló edényre. (Javaslom a szilikonos formák használatát.)

Én a zselatin enyhe merevsége után töltöttem a tányérra (nem formáztam), és hűtőbe tettem. A közben megszilárdult, külön tányérban lévő zselatint apró kockákra vágtam, majd kikapartam a tányérból, és körben rászórtam a kitálalt tortára.

Az ünnepi asztal kitűnő, ehető dísze lehet addig, amíg el nem fogy!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/aszpikos-csipos-kukoricasalata-torta/