Elkészítése
Előkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni.
Bundázás és sütés:
A tojásokat keverjük össze a liszt felével, a fehérborral, sóval és kevés vízzel, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk. A karfioldarabokat először forgassuk lisztbe, majd mártsuk a masszába. Forró, bő olajban süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Tálalás:
A frissen sült karfiolt párolt rizzsel és tartármártással kínáljuk.
Tipp:
A bundába szórhatunk egy kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a tartármártást gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy mustárral.

