Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Athéni karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • só
  • olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni.

Bundázás és sütés:

A tojásokat keverjük össze a liszt felével, a fehérborral, sóval és kevés vízzel, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk. A karfioldarabokat először forgassuk lisztbe, majd mártsuk a masszába. Forró, bő olajban süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tálalás:

A frissen sült karfiolt párolt rizzsel és tartármártással kínáljuk.

Tipp:

A bundába szórhatunk egy kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a tartármártást gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy mustárral.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/atheni-karfiol-2/