Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Athéni karfiol tartármártással, rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg karfiol
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg finomliszt
  • só
  • 2 tojásfehérje

A sütéshez

  • 5 dl olaj

A tartármártáshoz

  • 2 dl tejföl
  • 1,5 evőkanál majonéz
  • 1 kiskanál mustár
  • bors

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.

A bort két evőkanál olajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.

Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.

A mártás hozzávalóit kikeverjük.

A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/atheni-karfiol-tartarmartassal-rizzsel/