Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás-szójakockából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg száraz bab
  • 0,5 csomag  szójakocka
  • 0,5 kg burgonya
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csipetnyi pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipetnyi cukor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán át áztatjuk. Csíkokra vágjuk a hagymát és megpirítjuk az olajon. Leszűrjük a szóját és a hagymára dobjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát és 3-4 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a babot és a többi ízesítőt és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a lehámozott, kockára vágott burgonyát, és ezzel puhulásig tovább főzzük (ez összesen kb 45 perc).

https://receptneked.wps.hu/husmentes/babgulyas-szojakockabol/