Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos-pestos rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g arborio vagy rizotto rizs
  • 250 g zöld színű zöldbab
  • 200 g bacon vagy császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zsenge spenót
  • 4 evőkanál pesto
  • 1 citrom
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 3 evőkanál parmezán sajt
  • 50 g vaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Egy nagyméretű serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát pirítsuk meg rajta. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát és 1 percig együtt pirítjuk tovább.

Ezután beleöntjük a rizst, hozzáadunk 1/4 citrom lereszelt héját és az összemorzsolt leveskockát. Felöntjük 1 liter vízzel és az egészet együtt felforraljuk.

Forrás után átöntjük egy közepes méretű tűzálló tálba. Alufóliával szorosan letakarva az előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük.

20 perc elteltével kivesszük a sütőből. Finoman átkavarjuk és beletesszük a zöldbabot is. Ezutan az alufóliát visszahelyezzük a tálra és visszatoljuk a sütőbe tovább párolódni, hogy a bab is meg tudjon puhulni.

Kb. 20 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldbab is át tudjon párolódni de meg roppanós maradjon. Ezután eltávolítjuk az alufóliát és addig sütjük amíg el nem párolódott az összes folyadék alóla.

Ha ezzel megvagyunk kivesszük a sütőből és még így forrón belekeverjük a pestot, a spenótleveket, a parmezánt és óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor egy szelet citromot adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/baconos-pestos-rizotto/